2021-04-01 09:47:46• hírek • Agerpres

Igazságügyi miniszter: Amikor a tüntetéshez való jog ütközik a többiek egészséghez való jogával, az államnak közbe kell lépnie

foto: gov.ro
foto: gov.ro

A tüntetéshez való jog 'teljesen legitim', amikor azonban ütközik a többiek egészséghez való jogával, az államnak nagyon határozottan közbe kell lépnie – jelentette ki Stelian Ion igazságügyi miniszter szerdán.

A miniszternek a Prima Tv műsorában a több napja zajló utcai tüntetésekről kérték ki a véleményét.

"A tüntetések különböznek a néhány évvel ezelőttiektől, amikor más fajtájúak voltak. Az igazság az, hogy elég nagy a különbség a tüntetések eme két kategóriája között. Most az emberek egészségéről van szó, és mérlegre kell tenni egyrészt az emberek egészségét, másrészt a tiltakozáshoz való jogot, amely egy nagyon fontos, alapvető emberi jog. És akkor meg kell nézni, hol húzódik az a nagyon keskeny határ aközött, hogy jogod van szabadon kinyilvánítani a véleményedet, kikiabálni elégedetlenségedet, és aközött, hogy a többi embernek joga van az egészséghez, és amikor ez a kettő ütközik egymással, véleményem szerint az államnak nagyon határozottan közbe kell lépnie" – fejtette ki az igazságügyi miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: